Header Ads

Ultimă oră

Miting împotriva pariurilor în fața Primăriei Capitalei


Asociația Gameslot a solicitat autorizarea unui miting de protest împotriva caselor de pariuri, acțiune care ar urma să aibă loc în data de 24 mai. 

Organizatorul mitingului este Scepchin Pietro-Silvian, nimeni altul decât președintele asociației înființate în septembrie 2018, despre care se spune că ar putea avea alte interese de pe urma acestor tipuri de acțiuni.

Președintele Asociației Operatorilor de Cazinouri din România, Sorin Constantinescu, a fost chemat să dea declarații la poliție după ce Scepchin i-ar fi făcut anumite plângeri: „Omul ăsta este un impostor! Are dosare penale, după ce a înșelat oamenii. A avut firmă de construcții, a luat bani în avans și i-a pierdut pe toți la păcănele! Eu am fost la Poliție să dau declarații despre caz, dar pe mine nu m-a păcălit cu nimic. Nu este de nivelul meu,” a declarat Constantinescu pentru Libertatea.
Există zvonuri care spun că Pietro-Silvian Scepchin ar fi avut această inițiativă după ce a pierdut o sumă importantă de bani într-un cazinou din capitală, însă alte surse spun că acesta le-ar fi solicitat sume de bani operatorilor pentru a nu demara astfel de campanii și acțiuni publice. Prin urmare, mai mulți operatori de pariuri au depus plângeri penale împotriva lui Scepchin.

Asociația Gameslot dorește mutarea la periferie a sălilor de jocuri din oraș sau interzicea lor, precum și înființarea unui centru pentru prevenire și tratare a jucătorilor patologici.
La fel de controversată pare să fie și cererea transmisă de către ONG către primărie, care vorbește despre extinderea rapidă și haotică a agențiilor de pariuri, dar pe care se regăsește și un mesaj dur: „În situația în care nu veți da curs solicitării noastre, cu soluții concrete, Asociația Gameslot se va vedea nevoită să îi trimită pe jucătorii cu gânduri suicidale, să se sinucidă în fața PMB.” De pe solicitarea înaintată către primărie nu a lipsit nici un mesaj de adio publicat de un jucător pe contul său de Facebook înainte de a se sinucide.


https://pariurix.com/ponturi/biletul-zilei


Reacția specialiștilor din cadrul programului Joc Responsabil a apărut imediat, delimitându-se de inițiativa celor de la Gameslot, spunând că astfel de subiecte trebuie tratate cu multă precauție în spațiul public, întrucât mai multe studii au arătat că publicarea informațiilor în care se discută despre suicid, duce la creșterea numărului actelor de acest gen.

Specialistul Dr. Cristian Andrei a furnizat și câteva sfaturi cu privire la comportamentul pe care ar treubi să-l avem vizavi de persoanele care se confruntă cu probleme din cauza jocurilor de noroc:
1.       Nu-i oferi bani dependentului de jocuri de noroc, nu-i achita datoriile și nici nu te lăsa impresionat de motivele emoționante pe care le poate născoci cu intenția de a obține bani;
2.       Înțelege că este vorba despre o boală, așa că nu te supăra, dar nici nu-i da apă la moară. La fel ca și în cazul celorlalte tipuri de adicții, atunci când persoana dependentă nu poate juca, poate deveni agitată și chiar agresivă.

3.       Procesul de reabilitare al dependenților de pariuri poate fi unul de lungă durată. Persoanele apropiate trebuie să se unească pentru a-l ajuta pe cel în cauză și să-l încurajeze să meargă la terapie. Chiar dacă va avea câteva recăderi, atâta timp cât conștientizează problema, are șanse să se pună pe picioare la un moment dat.

4.       Caută un specialist care are experiență în această nișă. În cazurile delicate de dependență de jocuri de noroc este nevoie și de medicamentație, astfel încât ar putea fi nevoie și de intervenția unui psihiatru. Numai psihologii care s-au specializat în acest domeniu îi pot ajuta pe jucătorii problematici să se redreseze.


Problema jocurilor de noroc trebuie rezolvată cu delicatețe, pentru că interzicerea anumitor lucruri are, de regulă, un efect contrar așteptărilor. De regulă, problemele cu jocurile de noroc apar pe fondul unor depresii sau ale altor tulburări, așa că nu trebuie să fie luate în joacă și tratate cu lejeritate. 

Niciun comentariu